Historie

Architectenbureau Degroote werd opgericht in 1990 door onze papa John Degroote. Hij behaalde in 1987 zijn diploma als architect aan Sint-Lucas te Gent. Zijn passie voor architectuur en creativiteit verwerkte hij in heel wat projecten. Na een ongeval kwam hij in november 2001 onverwacht te overlijden, zijn succesvolle levenswerk werd abrupt beëindigd.

Maar sedert 2018 kunnen we met trots zeggen dat Architectenbureau Degroote terug wordt verdergezet! Vertegenwoordigd door Camille en Jean-Baptiste Degroote.

Wie zijn wij

Camille studeerde af in juni 2016 als master in de architectuur aan KU Leuven, Faculteit Architectuur, Sint-Lucas Gent. Zij legt nu de passie voor architectuur van haar vader verder in al uw projecten.

Jean-Baptiste studeerde af in 2018 als interieurarchitect aan School of Arts KASK te Gent. Hij koos ervoor om zich te specialiseren op vlak van interieurarchitectuur.

Als broer en zus vormen we samen één team waarbij we uw totaalproject tot in detail uitwerken en opvolgen.

Onze visie

Op vlak van architectuur kan u bij Camille terecht voor uw verbouwingen, uitbreidingen en nieuwbouwwoningen. Er wordt aandacht besteed aan de huidige en toekomstige regelgevingen betreffende energieneutraal bouwen. Qua stijlkeuze kan u bij ons terecht voor zowel moderne als landelijke realisaties.

Heeft uw huidig interieur nood aan een metamorfose? Of wenst u voor uw handelszaak een nieuw eigentijds interieur? Dan bent u bij Jean-Baptiste aan het goede adres. Volgens uw wensen en behoeften maakt hij een eerste ontwerp op en zal u adviseren bij de keuzes van kleuren, materiaalgebruik, meubilair en verlichting.

Samen vormen ze de ideale match om u te begeleiden in uw (ver)bouwproject!